By Augusta Park

musicoterapia-2

Fa ja dos anys que va començar l’activitat de la Musicoteràpia i és tot un èxit reconegut; per residents, familiars i pels mateixos professionals especialitzats que hi participen.

El que pretenem amb la Musicoteràpia és que a través de la musica, puguem habilitar i rehabilitar capacitats físiques, funcionals, socials i cognitives.

Com va dir Mercedes Pavlicevic (pionera en aprofitar recursos musicals amb finalitats terapèutiques):

«La música sucede en todas partes»

Es ben entès que la música és l’únic idioma al món que és conegut arreu, i de la mateixa manera que és universal. Per tant, es un bon mètode terapèutic.

Si ens hi parem a pensar, cadascú de nosaltres haurem utilitzat la música com un recurs en algun moment de la nostra vida, per així reforçar un estat d’ànim, per exterioritzar un sentiment, o el simple fet d’escoltar una cançó al matí per què ens dona alegria i energia, o escoltar una cançó per oblidar-se d’una cosa, cada música té el seu moment.

Tot i així, amb la Musicoteràpia es pretén estimular l’expressió, la comunicació, desenvolupar capacitats cognitives d’atenció i memòria, reforçar l’ auto-realització i la creativitat, educar la orientació del cos mitjançant els moviments harmonia en i promoure la interacció entre les persones.

La Musicoteràpia pot ajudar-nos a que el resident es senti part d’un projecte comú, és a dir, que es senti que formar part d’alguna cosa, potenciant així les seves habilitats socials i de cooperació. També ens pot ser útil a l’hora de treballar amb persones que tenen dificultats mentals i psicològiques per exterioritzar el que senten, o fins i tot amb usuaris amb el que ens sigui difícil entendre’ns per dificultat de la parla.

La raó per la qual hem decidit l’ equip tècnic oferir Musicoteràpia els nostres residents, és per afavorir i millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Volem un intercanvi d’emocions i sensacions, tenint com a eix fonamental la música.

Nosaltres treballarem amb la veu, el cos, materials tècnics, i sobretot amb l’afecte i respecte que les persones grans es mereixen, ajudant-los a expressar la seva riquesa interior.

Aprofitem aquest espai per expressar el nostre agraïment i satisfacció per els grans resultats que observem entre els nostres residents i els familiars que ens acompanyen, gràcies per el vostre recolzament i col·laboració.

 

Equip de Musicoterapia:Mireia Martínez (treballadora social), Raquel Moliné (Psicòloga),

Ignasi Martínez(Fisioterapeuta).

AugustaPark
About AugustaPark
Musicoteràpia